Riimihärkä ja nobiskastike

15.11.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Riimihärkä ja nobiskastike

Nobiskastike on sinapilla ja valkosipulilla maustettu hienostunut majoneesi, joka tehdään löysäksi keitetyistä kananmunista. Riimihärkä maustetaan ja pakastetaan päivää tai kahta aiemmin.

Ainekset

8 annosta
1 400 g naudan sisäfileetä
2 1 rkl hienoa merisuolaa
3 1 tl sokeria
4 1 tl rouhittua mustapippuria
5 1 tl kuivattua rosmariinia
6 1 tl kuivattua timjamia
7 1 - 2 rkl konjakkia, halutessasi
Lisäksi
1 tuoretta timjamia
2 parmesaanilastuja
Nobiskastike
1 2 kananmunaa
2 2 rkl valkoviinietikkaa
3 1 - 2 valkosipulinkynttä
4 1 rkl dijoninsinappia
5 1 tl suolaa
6 0,5 tl sokeria
7 0,5 tl mustapippuria
8 3 dl rypsiöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 9 g
Proteiinia 12 g 99 g
Rasvaa 37 g 299 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 643 13142
Energiaa kcal 393 3141

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: parmesaanilastuja

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista fileestä kalvot. Sekoita suola, sokeri, pippuri, yrtit (ja konjakki). Hiero seos lihan pintaan. Kääri liha tiukasti kelmuun ja pane jääkaappiin. Anna maustua yön yli. Pyyhi mausteet pois, kääri liha uudelleen kelmuun. Kääri paketti folioon ja laita pakastimeen noin 5 tunniksi. Jos liha on pakastimessa pidempään, anna sen sulaa kohmeiseksi jääkaapissa.

Tee kastike. Pane kananmunat kiehuvaan veteen, keitä tasan 3 minuuttia. Jäähdytä munat, halkaise kuorineen ja kaavi koko sisus tehosekoittimeen. Lisää etikka, kuoritut valkosipulinkynnet, sinappi ja mausteet. Sekoita ainekset. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes kastike on paksua ja kuohkeaa.

Leikkaa kohmeinen liha erittäin ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet tarjoiluvadille. Koristele timjamilla, parmesaanilastuilla ja halutessasi savusipulihillokkeella. Tarjoa kastikkeen kanssa.


Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5