Retiisisalaatti

11.2.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Retiisisalaatti

Ainekset

4 annosta
1 1 kerä lehti- tai sidesalaattia
2 4 keitettyä perunaa
3 100 g kermajuustoa
4 muutama sipulinvarsi
5 pala tuoretta kurkkua
6 2 nippua retiisejä
Kastike
1 1 keltuainen
2 1 dl kasvislientä tai ruokakermaa
3 1 dl makeaa sinappia
4 2 tl peruna- tai maissijauhoja
5 suolaa ja sitruunapippuria
6 1 - 2 rkl hunajaa
7 1 - 2 tl balsami- tai valkoviinietikkaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 81 g
Proteiinia 10 g 38 g
Rasvaa 11 g 45 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 932 3730
Energiaa kcal 223 891

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhdo retiisit ja muut kasvikset. Valuta hyvin.Asettele salaatinlehdet lautaselle ja niiden päälle kuoritut, viipaloidut perunat.Laita kattilaan keltuainen, kerma, sinappi ja perunajauhot. Sekoita hyvin ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Ota kattila levyltä ja mausta kastike hapanimeläksi. Valuta sitä hiukan perunoiden päälle.Lisää suikaloitu juusto, sipulinvarret ja kurkku. Valuta päälle taas hiukan kastiketta.Leikkaa retiisit kukiksi pintaan. Tarjoa lisänä patonkia.

© SOK
Avainsanat: kurkku peruna retiisi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5