Ranskalainen sipulikeitto

15.12.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ranskalainen sipulikeitto

Ainekset

4 annosta
1 700 g sipulia
2 2 rkl margariinia
3 1 rkl öljyä
4 1 l liha- tai kasvislientä
5 1 laakerinlehti
6 mustapippuria
7 0,5 tl timjamia
8 suolaa tarvittaessa
9 4 viipaletta vaaleaa leipää
10 2 - 3 dl emmentaljuustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 113 g
Proteiinia 21 g 85 g
Rasvaa 19 g 77 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 1 558 6234
Energiaa kcal 372 1490

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit rasvassa kattilassa. Kaada liemi viipaleiden päälle ja lisää mausteet. Anna keiton kiehua noin 30 minuuttia. Paahda leivät kokonaisina tai leikkaa ne kuutioiksi ja paahda kuivassa pannussa. Kaada valmis keitto uuninkestävään kulhoon tai pieniin uuninkestäviin annosvuokiin. Pane leivät keiton pinnalle ja peitä juustoraasteella. Pane keitto 250-asteiseen uuniin 5–10 minuutiksi, kunnes pinta kuplii ja saa väriä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto sipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5