Puutarhurin kasvislasagne

1.2.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puutarhurin kasvislasagne

Ainekset

6 annosta
1 12 - 14 lasagnelevyä
Täyte
1 1 (300 g) kesäkurpitsa
2 2 punaista paprikaa
3 250 g tuoretta pinaattia
4 3 rkl öljyä
5 2 tl oreganoa
6 1 tl suolaa
7 rouhittua mustapippuria
8 175 g mozzarellajuustoa viipaleina
Juustokastike
1 1 l maitoa
2 1,5 dl vehnäjauhoja
3 100 g sulatejuustoa
4 1 tl suolaa
5 rouhittua valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 63 g 378 g
Proteiinia 22 g 134 g
Rasvaa 18 g 110 g
Kuitua 4 g 27 g
Energiaa kJ 2 138 12831
Energiaa kcal 511 3067

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese kasvikset huolellisesti. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsat. Poista paprikoista siemenet ja kanta ja paloittele. Paista kesäkurpitsa- ja paprikapaloja hetken aikaa öljyssä pannulla. Nosta syrjään. Paista huuhdeltuja pinaatinlehtiä samalla pannulla niin, että niistä poistuu hieman nestettä ja ne menevät kasaan. Mausta kasvikset.Valmista juustokastike. Sekoita kylmään maitoon vehnäjauhot ja kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, että jauhot kypsyvät. Lisää kastikkeeseen sulatejuusto pieninä nokareina. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut. Kokoa lasagne voideltuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Lusikoi vuoan pohjalle ensin kerros juustokastiketta.Peitä juustokastike lasagnelevyillä. Asettele puolet pinaattiseoksesta seuraavaksi kerrokseksi, peitä kastikkeella ja lasagnelevyillä. Käytä seuraavaan kerrokseen puolet kesäkurpitsa-paprikaseoksesta ja mozzarellaviipaleista. Jatka näin, kunnes päällimmäiseksi kerrokseksi tulee toinen kerros mozzarellaviipaleita ja kerros juustokastiketta. Paista uunissa 175 asteessa 45-50 minuuttia. Nosta folion alle vetäytymään ennen tarjoamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5