Purjoperunamuusi

18.1.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunamuusi

Tuore purjo tuo perunamuusiin makua ja väriä. Kuullota purjosuikaleet pannulla ja lisää valmiin perunamuusin joukkoon.

Ainekset

8 annosta
1 1,5 kg jauhoisia perunoita, esim. Rosamunda
2 1 tl suolaa
3 3 dl keitinlientä tai maitoa
4 50 g voita (halutessasi)
5 0,5 purjoa
6 1 rkl öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 215 g
Proteiinia 4 g 35 g
Rasvaa 8 g 61 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 828 6627
Energiaa kcal 198 1584

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja suikaloi. Kuullota purjot pannulla öljyssä.

Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita purjot muusin joukkoon.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: peruna purjo
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5