Puolukka-ruisvispipuuro

10.8.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukka-ruisvispipuuro

Kuohkean ja rukiisen puolukkavispipuuron silkinpehmeä rakenne ja lempeä maku ihastuttavat aamiaisella ja välipalana.

Ainekset

8 annosta
1 1,5 l vettä
2 3 dl puolukoita
3 0,75 tl (¾ tl) suolaa
4 3,5 dl karkeita täysjyväruisjauhoja
5 2 dl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 289 g
Proteiinia 2 g 18 g
Rasvaa 1 g 5 g
Kuitua 4 g 31 g
Energiaa kJ 672 5377
Energiaa kcal 161 1285

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Mittaa vesi, puolukat ja suola teräskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää jauhoja vähän kerrallaan koko ajan reippaasti kierrevatkaimella vispaten. Kun puuro kiehuu uudelleen, vähennä lämpöä ja anna hautua hiljaa kiehuen noin tunnin ajan. Sekoittele ahkerasti hautumisen aikana.
  • Sekoita sokeri valmiiseen puuroon. Anna puuron jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi, esimerkiksi yön yli.
  • Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kiiltäväksi, noin 15 minuuttia. Mitä pidempään vatkaat, sen kuohkeampaa puurosta tulee. Tarjoa puolukoiden ja maidon kanssa.

Vinkki: Voit tehdä ruisvispipuuron myös esimerkiksi punaherukoista.

Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5