Provencen pihvit ja kasvispestopasta

26.9.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Provencen pihvit ja kasvispestopasta

Ainekset

4 annosta
Pihvit:
1 1 rkl oliiviöljyä
2 1 sipuli
3 2 valkosipulin kynttä
4 500 g naudan paistijauhelihaa
5 3 rkl hienonnettua persiljaa
6 1 rkl kapriksia
7 1 rkl provencen yrttiseosta
8 suolaa ja rouhittua mustapippuria
9 1 muna
Kasvispestopasta:
1 2 rkl oliiviöljyä
2 0,5 munakoiso
3 0,5 kesäkurpitsa
4 1 tl suolaa
5 1 punainen paprika
6 1 punasipuli
7 2 isoa tomaattia
Lisäksi:
1 250 g nauhapastaa
2 2 rkl pestokastiketta
Pinnalle:
1 2 rkl hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 51 g 205 g
Proteiinia 36 g 143 g
Rasvaa 22 g 89 g
Kuitua 6 g 24 g
Energiaa kJ 2 311 9244
Energiaa kcal 552 2209

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pihvit:Kuullota pannulla öljyssä hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Nosta kulhoon jäähtymään. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita taikina kiinteäksi ja tasaiseksi. Muotoile taikinasta 8 litteää pihviä. Paista pihvit pannulla tai uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa pihvit kasvispestopastan kanssa.Kasvispestopasta:Pese ja kuutioi munakoiso. Kuullota paloja öljyssä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa, paprika, punasipuli ja tomaatit ja lisää munakoisojen joukkoon. Anna kasvisten kypsyä pannulla meheväksi kastikkeeksi. Mausta rouhitulla pippurilla. Keitä nauhapasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lisää joukkoon pestokastike. Hienonna pinnalle tuoretta basilikaa Tarjoile pasta kasvishöystön ja Provencen jauhelihapihvien kanssa..

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5