Porkkana-tomaattikeitto

30.1.2007
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Porkkana-tomaattikeitto

Ainekset

4 annosta
1 2 porkkanaa
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 rkl öljyä
5 2 prk (á 400g) kuorittuja säilyketomaatteja
6 4 dl kasvislientä
7 2 rkl chilikastiketta
8 2 tl basilikaa
9 1 tl sokeria
10 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 3 paahtoleipäviipaletta
2 1 rkl öljyä
3 0,5 tl yrttisekoitusta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 80 g
Proteiinia 3 g 13 g
Rasvaa 9 g 36 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 736 2944
Energiaa kcal 176 704

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kattilassa ensin sipuleita muutaman minuutin. Lisää porkkanapalat ja sekoittele hetken aikaa. Lisää loput aineet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia.Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Leikkaa paahtoleivistä ohuet reunat pois ja leikkaa leivät kuutioiksi. Paahda leipäkuutioita öljyssä pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta yrttisekoituksella. Tarjoile paahdettuja leipäkuutioita kuuman sosekeiton kanssa.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5