Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Porkkana-linssikeitto ja vaaleaa leipää

Porkkana-linssikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pirteä sosekeitto porkkanoista ja linsseistä maustetaan kurkumalla ja inkiväärillä. Kookosmaito pehmentää maun koko perheelle sopivaksi.

Ainekset

500 g
Porkkanoita
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
30 g
(3 cm) inkivääriä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 dl
kuivattuja punaisia linssejä
5 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1/2 tl
Kurkumaa
1/2 tl
suolaa
2 dl
kookosmaitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori porkkanat. Kuori sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Pilko porkkanat ja sipulit. Hienonna inkivääri (1 rkl).

500 g
Porkkanoita
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
30 g
(3 cm) inkivääriä
2

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia muutama minuutti.

1 rkl
Rypsiöljyä
3

Huuhtele linssit. Lisää kattilaan vesi, liemikuutio, linssit ja mausteet.

1 dl
kuivattuja punaisia linssejä
5 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1/2 tl
Kurkumaa
1/2 tl
suolaa
4

Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes linssit ja porkkanat ovat kypsiä.

5

Soseuta keitto. Lisää kookosmaito ja kuumenna tarvittaessa uudestaan.

2 dl
kookosmaitoa
Miltä maistui?(20 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.7.2018
|
Muokattu: 18.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

256

1071

15,5 g

10,0 g

20,0 g

9,8 g

5,0 g

7,3 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli