Piri piri -broileri

27.6.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piri piri -broileri

Piri piri on Portugalissa paljon käytetty chilipohjainen mausteseos, jota voi käyttää myös kalaan ja äyriäisiin. Jos haluat mausteseoksesta kunnolla tulista, käytä chilit siemenineen. Anna broileripalojen maustua riittävän kauan, mielellään yön yli.

Ainekset

4 annosta
1 1 kg broilerin koipi-reisipaloja
2 4 chiliä
3 3 valkosipulinkynttä
4 2 tl paprikajauhetta
5 2 rkl punaviinietikkaa
6 2 rkl oliiviöljyä
7 1 tl sormisuolaa
8 0,5 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 6 g
Proteiinia 41 g 163 g
Rasvaa 47 g 187 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 2 457 9828
Energiaa kcal 587 2349

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane paloitellut chilit, valkosipulinkynnet, paprikajauhe ja punaviinietikka teholeikkuriin tai monitoimikoneeseen. Anna koneen käydä hetki. Lisää viinietikka, öljy, suola ja pippuri. Käytä konetta vielä hetki.
Paloittele koipi-reisipalat kolmeen osaan. Pane palat muovipussiin, lisää päälle marinadi. Sulje pussi ja puristele sitä niin, että kaikki palat ovat mausteliemen peitossa. Pane kanapalat uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5