Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaurakedon peltileipä

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Ihana kaurainen peltileipä valmistuu yksinkertaisista aineksista, jotka saattavat jo löytyä kaapistasi. Tämä herkkuleipä on helppo leipoa vaikka yhdessä lasten kanssa!

Ainekset

5 dl
Vettä
50 g
(1 pkt) tuorehiivaa
2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
2 dl
Kaurahiutaleita
8 dl
Sämpyläjauhoja
1/2 dl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kylmä vesi muovikulhoon. Lämmitä se mikrossa kädenlämpöiseksi. Vesi on kädenlämpöistä eli 37-asteista, kun se ei tunnu sormella kylmältä eikä kuumalta. Murenna hiiva veteen ja sekoita puuhaarukalla, kunnes hiiva liukenee.

5 dl
Vettä
50 g
(1 pkt) tuorehiivaa
2

Lisää suola, sokeri ja kaurahiutaleet hiivaveteen. Mittaa 4 dl sämpyläjauhoja joukkoon ja sekoita. Sekoita rypsiöljy taikinaan. Lisää loput jauhot 1 dl kerrallaan taikinaan. Vaivaa taikinaa lopuksi käsin noin 5 minuuttia. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho leivinliinalla. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 1 tunti.

2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
2 dl
Kaurahiutaleita
8 dl
Sämpyläjauhoja
1/2 dl
Rypsiöljyä
3

Kun taikina on kohonnut, kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi. Kaada taikina sen päälle. Taputtele taikina litteäksi leiväksi. Leikkaa se taikinapyörällä annospaloiksi. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä leipää 20–25 minuuttia.

4

Ota pelti uunista ja naputa varovasti sormella kuuman leivän pintaa. Jos se tuntuu kovalta, leipä on valmis. Jos leivän pinta on pehmeä, laita se 2–3 minuutiksi takaisin uuniin. Anna leivän jäähtyä pellillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.4.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

178

745

4,9 g

0,4 g

26,2 g

0,6 g

2,9 g

5,6 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli