Kaurakedon peltileipä

18.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaurakedon peltileipä

Ainekset

12 palaa
1 5 dl vettä
2 1 paketti (50 g) tuorehiivaa
3 2 tl suolaa
4 1 tl sokeria
5 2 dl kaurahiutaleita
6 8 dl sämpyläjauhoja
7 0,5 dl rypsiöljyä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 311 g
Proteiinia 5 g 58 g
Rasvaa 5 g 61 g
Kuitua 3 g 32 g
Energiaa kJ 709 8513
Energiaa kcal 170 2035

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (50 g) tuorehiivaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Mittaa kylmä vesi muovikulhoon. Lämmitä se mikrossa kädenlämpöiseksi. Vesi on kädenlämpöistä eli 37-asteista, kun se ei tunnu sormella kylmältä eikä kuumalta. Murenna hiiva veteen ja sekoita puuhaarukalla, kunnes hiiva liukenee.

2. Lisää suola, sokeri ja kaurahiutaleet hiivaveteen. Mittaa 4 dl sämpyläjauhoja joukkoon ja sekoita. Sekoita rypsiöljy taikinaan. Lisää loput jauhot 1 dl kerrallaan taikinaan. Vaivaa taikinaa lopuksi käsin noin 5 minuuttia. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho leivinliinalla. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 1 tunti.

3. Kun taikina on kohonnut, kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi. Kaada taikina sen päälle. Taputtele taikina litteäksi leiväksi. Leikkaa se taikinapyörällä annospaloiksi. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä leipää 20–25 minuuttia.

4. Ota pelti uunista ja naputa varovasti sormella kuuman leivän pintaa. Jos se tuntuu kovalta, leipä on valmis. Jos leivän pinta on pehmeä, laita se 2–3 minuutiksi takaisin uuniin. Anna leivän jäähtyä pellillä.

Kuvalliset ohjeet

Kaurakedon peltileipä työohje1

1. Sekoita vesi, hiiva, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Lisää öljy ja jauhot vähitellen joukkoon.

Kaurakedon peltileipä työohje2

2. Sekoita ensin puuhaarukalla ja vaivaa taikina lopuksi käsin.

Kaurakedon peltileipä työohje3

3. Kun taikina on kohonnut, kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi. Kaada taikina sen päälle. Taputtele taikina litteäksi leiväksi. Leikkaa se taikinapyörällä annospaloiksi. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä leipää 20–25 minuuttia.

Kaurakedon peltileipä työohje4

4. Ota pelti uunista ja naputa varovasti sormella kuuman leivän pintaa. Jos se tuntuu kovalta, leipä on valmis. Jos leivän pinta on pehmeä, laita se 2–3 minuutiksi takaisin uuniin. Anna leivän jäähtyä pellillä.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5