Vuokaleipä

18.6.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vuokaleipä

Ainekset

6 annosta
1 3,5 dl maitoa tai vettä
2 1 tl suolaa
3 2 tl oreganoa
4 1 rkl siirappia
5 0,3 pakettia hiivaa (n. 17 g)
6 1,5 dl kaurahiutaleita
7 7 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
8 3 rkl öljyä, sulatettua margariinia tai voita
Lisäksi
1 1 muna
2 0,5 dl parmesaaniraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 49 g 295 g
Proteiinia 12 g 75 g
Rasvaa 12 g 75 g
Kuitua 4 g 27 g
Energiaa kJ 1 513 9076
Energiaa kcal 362 2169

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita haaleaan nesteeseen suola, oregano, siirappi ja hiiva. Lisää kaurahiutaleet ja sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.

Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa pois ilmat. Jaa taikina 14 pieneen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja asettele 10 sämpylää pitkulaisen leipävuoan pohjalle. Nosta päälle 4 sämpylää. Sipaise leipä munalla ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Peitä leipä paistamisen puolivälissä kaksinkertaisella leivinpaperilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä parmesaani
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5