Piimäjuusto

26.5.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Piimäjuusto

Helppo ja edullinen piimäjuusto valmistuu vain neljästä aineksesta. Anna juuston tiivistyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ainekset

1 4 l täysmaitoa
2 1 l piimää
3 4 munaa
4 1 tl suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 228 g
Proteiinia 176 g
Rasvaa 188 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 14016
Energiaa kcal 3350

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen, Brunssi
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja piimä. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Lisää piimäseos. Kuumenna seos uudelleen kiehumispisteeseen. Katkaise lämpö.
Pane kansi kattilan päälle. Anna kattilan olla lämpimässä paikassa noin tunnin ajan tai kunnes hera erottuu.
Nosta juustomassa reikäkauhalla kattilasta kostealla harsokankaalla tai kuituliinalla vuorattuun muottiin tai siivilään. Ripottele suolaa juustokerrosten väliin. Käännä harsokankaan liepeet juuston päälle ja aseta päälle paino. Pane muotin tai siivilän alle kulho, johon hera valuu. Anna juuston tiivistyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vinkki: Piimäjuusto onnistuu parhaiten vähän vanhemmasta piimästä. Jos piimä on ihan tuoretta, säilytä sitä avaamattomana huoneenlämmössä noin vuorokauden ajan, jotta se hapantuu lisää. Tai voit myös lisätä piimän kera purkin maitorahkaa.UHT-maidot eivät sovellu piimäjuuston valmistukseen.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: juusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5