Klassikot
Piimäjuusto
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pehmeä piimäjuusto syntyy helposti maidosta, piimästä ja kananmunista. Mausteeksi riittää pieni ripaus suolaa ja tuoreita yrttejä. Munajuustonakin tunnettu perinteinen pitoruoka sopii myös salaattijuustoksi tai leivän päälle, vaikka se herkutellaankin usein jälkiruokana hillon kanssa.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 l | piimää |
| 4 l | täysmaitoa |
| 1 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| persiljaa | |
- 1.
Vatkaa munat ja piimä kulhossa. Kuumenna maito isossa kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää piimäseos maidon joukkoon. Kuumenna seos uudelleen kiehumispisteeseen. Katkaise lämpö.
- 2.
Pane kansi kattilan päälle. Anna kattilan olla lämpimässä paikassa noin tunti tai kunnes hera erottuu.
- 3.
Vuoraa juustomuotti tai siivilä kostealla harsokankaalla tai kuituliinalla ja pane kulhon päälle. Nosta juustomassa reikäkauhalla varovasti muottiin, ripottele suolaa juustokerrosten väliin. Käännä kankaan liepeet juuston päälle ja laita päälle paino. Anna heran valua ja juuston tiivistyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- 4.
Koristele juusto yrteillä ennen tarjoilua.
Pehmeä piimäjuusto syntyy helposti maidosta, piimästä ja kananmunista. Mausteeksi riittää pieni ripaus suolaa ja tuoreita yrttejä. Munajuustonakin tunnettu perinteinen pitoruoka sopii myös salaattijuustoksi tai leivän päälle, vaikka se herkutellaankin usein jälkiruokana hillon kanssa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 l | piimää |
| 4 l | täysmaitoa |
| 1 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| persiljaa | |
Valmistus
- 1
Vatkaa munat ja piimä kulhossa. Kuumenna maito isossa kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää piimäseos maidon joukkoon. Kuumenna seos uudelleen kiehumispisteeseen. Katkaise lämpö.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 l piimää 4 l täysmaitoa - 2
Pane kansi kattilan päälle. Anna kattilan olla lämpimässä paikassa noin tunti tai kunnes hera erottuu.
- 3
Vuoraa juustomuotti tai siivilä kostealla harsokankaalla tai kuituliinalla ja pane kulhon päälle. Nosta juustomassa reikäkauhalla varovasti muottiin, ripottele suolaa juustokerrosten väliin. Käännä kankaan liepeet juuston päälle ja laita päälle paino. Anna heran valua ja juuston tiivistyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa - 4
Koristele juusto yrteillä ennen tarjoilua.
Määrä Ainesosa persiljaa
Piimäjuusto onnistuu parhaiten vähän vanhemmasta piimästä. Jos et ole varma, onko piimä tarpeeksi hapanta, säilytä sitä avaamattomana huoneenlämmössä noin vuorokausi. Voit myös lisätä piimä-munaseokseen 250 g maitorahkaa. Käytä juustosta valuva hera leipä- tai sämpylätaikinan nesteenä. Heraa voi myös pakastaa.
Ravintosisältö
416
Energiaa kcal
1742
Energiaa kj
23,1 g
Rasvaa
13,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,5 g
Hiilihydraatteja
28,5 g
Sokereita
—
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
416
Energiaa kcal
1742
Energiaa kj
23,1 g
Rasvaa
13,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,5 g
Hiilihydraatteja
28,5 g
Sokereita
—
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Samankaltaisia reseptejä
Viikonloppu
Klassikot
Klassikot
Klassikot
Klassikot





































