Piimäjuusto

arvosana2/5

(1)arvio
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Pehmeä piimäjuusto syntyy helposti maidosta, piimästä ja kananmunista. Mausteeksi riittää pieni ripaus suolaa ja tuoreita yrttejä. Munajuustonakin tunnettu perinteinen pitoruoka sopii myös salaattijuustoksi tai leivän päälle, vaikka se herkutellaankin usein jälkiruokana hillon kanssa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 lpiimää
4 ltäysmaitoa
1 tlsuolaa

Lisäksi

persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa munat ja piimä kulhossa. Kuumenna maito isossa kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää piimäseos maidon joukkoon. Kuumenna seos uudelleen kiehumispisteeseen. Katkaise lämpö.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 lpiimää
    4 ltäysmaitoa
  2. 2

    Pane kansi kattilan päälle. Anna kattilan olla lämpimässä paikassa noin tunti tai kunnes hera erottuu.

  3. 3

    Vuoraa juustomuotti tai siivilä kostealla harsokankaalla tai kuituliinalla ja pane kulhon päälle. Nosta juustomassa reikäkauhalla varovasti muottiin, ripottele suolaa juustokerrosten väliin. Käännä kankaan liepeet juuston päälle ja laita päälle paino. Anna heran valua ja juuston tiivistyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
  4. 4

    Koristele juusto yrteillä ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    persiljaa

Piimäjuusto onnistuu parhaiten vähän vanhemmasta piimästä. Jos et ole varma, onko piimä tarpeeksi hapanta, säilytä sitä avaamattomana huoneenlämmössä noin vuorokausi. Voit myös lisätä piimä-munaseokseen 250 g maitorahkaa. Käytä juustosta valuva hera leipä- tai sämpylätaikinan nesteenä. Heraa voi myös pakastaa.

Ravintosisältö

416

Energiaa kcal

1742

Energiaa kj

23,1 g

Rasvaa

13,9 g

Tyydyttynyttä rasvaa

28,5 g

Hiilihydraatteja

28,5 g

Sokereita

Kuituja

22,0 g

Proteiinia

1,6 g

Suolaa

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä