Perunaporkkanapallerot

25.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunaporkkanapallerot

Ainekset

4 annosta
1 0,5 kg jauhoista perunaa kypsänä
2 suolaa
3 2 rkl vehnäjauhoja
4 0,5 dl vettä tai maitoa
Täyte
1 2 keitettyä porkkanaa
2 1 tl rakuunaa
3 ripaus inkivääriä
4 suolaa
Keittämiseen
1 0,5 - 1 l kasvisöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 99 g
Proteiinia 3 g 12 g
Rasvaa 0 g 2 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 496 1985
Energiaa kcal 119 475

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Soseuta kuoritut perunat, lisää suola, jauho ja maito. Sekoita seos tasaiseksi. Hienonna porkkanat pieniksi kuutioiksi ja mausta hake tuoreella rakuunalla, inkiväärillä ja suolalla.Muotoile käsissä perunaseoksesta pienehköjä pyörylöitä ja pane niiden keskelle teelusikallisen verran porkkanaseosta. Sulje pallo tiiviiksi.Kuumenna öljy 180 asteeseen ja keitä pallerot siinä kauniin ruskeiksi. Öljy on sopivan lämmintä kun pieni jauhokokkare alkaa öljyyn laitettaessa kiehua heti. Nauti perunapallerot esimerkiksi lihan tai kalan lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: peruna porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5