Perinteinen hernekeitto

22.1.2013
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perinteinen hernekeitto

Hitaasti haudutettava perinteinen hernekeitto syntyy kuivatuista herneistä ja porsaan suolalavasta.

Ainekset

10 annosta
1 500 g kuivattuja herneitä
2 2 - 2,5 l vettä
3 1 kg porsaan suolalapaa
4 1 sipuli
5 1 rkl sinappia
6 ripaus suolaa
7 0,5 tl meiramia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 247 g
Proteiinia 27 g 274 g
Rasvaa 17 g 169 g
Kuitua 6 g 55 g
Energiaa kJ 1 518 15182
Energiaa kcal 363 3628

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Hernekeitto_tyohje1

1. Poista herneistä roskat ja huuhtele kylmällä vedellä.

Hernekeitto_tyohje2

2. Kaada herneet ja runsaasti kylmää vettä astiaan. Liota herneitä huoneenlämmössä yön yli.

Hernekeitto_tyohje3

3. Valuta herneistä vesi ja kaada herneet kattilaan. Mittaa päälle kylmä vesi ja lisää joukkoon liha.

Hernekeitto_tyohje4

4. Keitä hiljalleen ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää kuorittu ja hienonnettu sipuli. Anna keiton kiehua noin kaksi tuntia.

Hernekeitto_tyohje5

5. Ota liha leikkuulaudalle ja poista luu ja rasva. Paloittele liha.

Hernekeitto_tyohje6

6. Lisää lihapalat, sinappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: herne
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5