Pekoni-perunasalaatti

13.5.2018
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pekoni-perunasalaatti

Sinappisella sitruunakastikkeella maustettu ruokaisa perunasalaatti kruunaa grilli-illan.

Ainekset

5 annosta
1 800 g varhaisperunoita
2 4 kananmunaa
3 1 paketti (170 g) pekonia
4 2 dl pakasteherneitä
5 1 prk (57/35 g) kapriksia
6 2 punasipulia varsineen
7 1 tl suolaa
8 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Kastike
1 0,5 dl sitruunan mehu
2 0,5 dl rypsiöljyä
3 2 rkl turkkilaista jogurttia
4 2 tl vahvaa sinappia
5 0,5 tl kuivattua rakuunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 148 g
Proteiinia 10 g 50 g
Rasvaa 14 g 72 g
Kuitua 3 g 14 g
Energiaa kJ 1 228 6138
Energiaa kcal 293 1467

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (170 g) pekonia

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta vesi ja anna perunoiden jäähtyä.
  2. Laita kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Viilennä kylmän veden alla.
  3. Paista pekonit pannulla rapeiksi ja siirrä talouspaperin päälle valumaan.
  4. Leikkaa perunat suupaloiksi. Kuori ja halkaise kananmunat. Murenna pekonit. Sulata herneet. Valuta kaprikset. Hienonna sipulit. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Tee kastike. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita. Sekoita kastike salaattiin.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5