Pehmeä sienirisotto

9.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pehmeä sienirisotto

Tarjoa sienirisotto heti rapean leivän kanssa sellaisenaan tai esimerkiksi lihan tai kanan lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
1 2 salottisipulia
2 1 valkosipulinkynsi
3 1 paketti tuoreita herkkusieniä tai 2 dl kuivattuja sieniä
4 7 dl vettä
5 2 kanaliemikuutiota
6 3 dl puuroriisiä
7 1 dl kuivaa valkoviiniä
8 0,5 dl kevytkermaa
9 tuoretta timjamia silputtuna
10 1 dl parmesaanijuustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 51 g 204 g
Proteiinia 9 g 35 g
Rasvaa 7 g 29 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 352 5409
Energiaa kcal 323 1293

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Risotot
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynsi. Kiehauta kanaliemi kattilassa. Kuullota sipulisilppu ja pilkotut sienet eri kattilassa tilkassa öljyä, lisää riisi ja kuumenna seosta hetken aikaa koko ajan sekoittaen. Lisää hiukan kiehuvaa kanalientä ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää loppu liemi samaan tapaan parissa erässä. Jos käytät kuivattuja sieniä, murenna ne joukkoon.

Anna seoksen kiehua hiljalleen poreillen noin 25 minuuttia ja lisää tarvittaessa hiukan nestettä. Risoton on tarkoitus olla valuvan puuromaista. Lisää lopuksi kerma ja valkoviini ja kiehauta seos. Pane sekaan silputtu timjami ja parmesaaniraaste.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5