Pehmeä piparkakku

23.10.2017
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pehmeä piparkakku

Perinteiset piparkakut saavat haastajan pehmeästä piparikuivakakusta.

Ainekset

16 kappaletta
1 3 munaa
2 1,5 dl sokeria
3 5 - 6 dl vehnäjauhoja
4 2 tl kanelia
5 1,5 tl inkivääriä
6 1 tl neilikkaa
7 1 tl soodaa
8 150 g voita
9 2 dl kermaa tai 200 g kermaviiliä
10 0,5 dl siirappia
Voiteluun
1 1 rkl voita
2 2 rkl korppujauhoja
Viimeistelyyn
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 455 g
Proteiinia 4 g 64 g
Rasvaa 14 g 231 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 1 086 17376
Energiaa kcal 260 4153

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: soodaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa, kermaa tai kermaviiliä sekä siirappia. Nostele taikina tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Kakun voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen, sillä sen maku vain paranee säilytyksen aikana. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja nosta jääkaappiin tekeytymään 2–3 päiväksi.

Tarjoiluehdotus: Tee pehmeästä piparkakusta herkkusuupaloja pikkujoulubuffetiin leikkaamalla viipaleet neljään osaan ja levittämällä niille pehmeää homejuustoa ja viikunahilloa.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5