Pehmeä kasvissosekeitto

12.1.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pehmeä kasvissosekeitto

Kasvissosekeitot ovat herkullista koko perheen ruokaa. Voit käyttää lähes mitä tahansa kasviksia ja juureksia keiton valmistuksessa. Esimerkiksi juuriselleri ja palsternakka antavat keitolle upean maun.

Ainekset

4 annosta
1 0,5 purjosipuli
2 200 g palsternakkaa
3 200 g juuriselleriä
4 500 g porkkanoita
5 4 perunaa
6 1 l vettä (tarvittaessa enemmän)
7 2 tl yrttisuolaa
8 2 tl rakuunaa
9 1 - 2 dl kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 106 g
Proteiinia 4 g 18 g
Rasvaa 12 g 48 g
Kuitua 8 g 33 g
Energiaa kJ 996 3982
Energiaa kcal 238 952

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit. Kuori palsternakka, juuriselleri, porkkanat ja perunat ja paloittele ne.

Laita vesi kiehumaan ja lisää joukkoon yrttisuola ja kasvikset. Vettä saa olla sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kannen alla kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Valuta keitinliemi talteen ja soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää rakuuna, kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa sekä keitinlientä sopiva määrä. Pyöräytä sopivan sakeaksi keitoksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa yrttisuolaa tai rakuunaa.

Vinkki! Ohenna keittoa tarvittaessa kiehuvalla vedellä.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5