Pariloitua lohta ja lämmin mätikastike

1.3.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pariloitua lohta ja lämmin mätikastike

Ainekset

1 600 - 700 g kirjo- tai merilohifileetä
2 rouhittua mustapippuria ja merisuolaa
Kastike
1 2,5 dl kalalientä
2 2,5 dl hyvää kuivaa valkoviiniä
3 1 tl sitruunamehua
4 1 dl kermaa
5 100 g kirjolohen tai siiän mätiä
6 1 rkl ruohosipulisilppua
7 (nokare voita)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 7 g
Proteiinia 137 g
Rasvaa 99 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 6801
Energiaa kcal 1625

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane kattilaan kalaliemi, viini, sitruunanmehu sekä kerma ja keitä lientä kokoon kunnes liemestä on jäljellä on noin kaksi kolmasosaa. Lisää halutessasi nokare voita ja sekoita kastike tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää hiukan viilenneeseen kastikkeeseen ruohosipulisilppu sekä valutettu mäti varovasti käännellen.Leikkaa lohi kauniiksi ohuiksi annospaloiksi. Sipaise kalapalojen pintaa hiukan öljyä ja pariloi palat molemmin puolin kypsäksi kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti kastikkeen ja veneperunoiden kanssa.

© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee mäti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5