Paprikarisotto

20.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paprikarisotto

Ainekset

4 annosta
1 1 salottisipuli
2 2 valkosipulinkynttä murskattuna
3 1 keltainen paprika
4 1 punainen paprika
5 3 rkl öljyä
6 3 dl riisiä
7 6 dl vettä
8 1 dl kuivaa valkoviiniä
9 2 kasviliemikuutiota
10 2 dl kevytkermaa
11 1 dl parmesaanijuustoraastetta
12 rouhittua mustapippuria
13 suolaa tarvittaessa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 58 g 233 g
Proteiinia 11 g 44 g
Rasvaa 21 g 84 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 2 027 8109
Energiaa kcal 484 1938

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja pieni paprikat pieneksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä riisi ja sipuli- ja valkosipulisilppu. Pane joukkoon paprikapalat. Lisää kiehuva vesi, viini ja kasvisliemikuutiot. Anna risoton poreilla hiljalleen, välillä sekoitellen noin 10-15 minuuttia. Tarkista riisien oikea kypsyys maistamalla. Sopivan kypsä riisi on päältä pehmeää ja keskeltä purtavaa. Lisää kevytkerma ja anna seoksen kiehua vielä hetken. Risotto on parhaimmillaan puuromaisen valuvana. Lisää juustoraaste ja mausta ruoka mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: paprika parmesaani risotto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5