Paprika-kuskussalaatti

22.5.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paprika-kuskussalaatti

Ainekset

5 annosta
1 2,5 dl kuskusia
2 5 dl kasvislientä
3 1 punainen ja keltainen paprika
4 2 tomaattia
5 3 - 4 kevätsipulin vartta
6 2 dl hienonnettua persiljaa
7 1 dl mustia oliiveja
Kastike:
1 1 sitruunan mehu
2 2 tl valkoviinietikkaa
3 1 tl sinappia
4 0,5 tl suolaa
5 3 rkl oliiviöljyä
6 0,25 tl rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 168 g
Proteiinia 6 g 28 g
Rasvaa 11 g 55 g
Kuitua 4 g 19 g
Energiaa kJ 1 082 5412
Energiaa kcal 259 1294

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kaada kuskusin päälle kiehuva kasvisliemi. Peitä kulho kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaisiksi. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Paahda paprikoita 225 asteissa uunissa grillivastusten alla kuoripinta ylöspäin, kunnes pinta alkaa kupruilla ja mustua. Nosta paprikat uunista ja anna jäähtyä peiteltynä. Kuori paprikat ja pilko ne annospaloiksi. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja lisää ne paprikapalojen, hienonnetun kevätsipulin, persiljasilpun sekä oliivien kanssa kuskus joukkoon. Sekoita kulhossa kastikkeen aineet ja lisää sekoittaen salaattiin.06.05

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5