Palsternakkakeitto

28.1.2007
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Palsternakkakeitto

Keitä lempeä ja lämmittävä keitto palsternakasta ja porkkanasta. Lisää palsternakkakeittoon lopuksi kylmäsavuporotuorejuustoa. Tarjoa keitto tuoreen, hyvän leivän kera.

Ainekset

4 annosta
1 300 g palsternakkaa
2 200 g porkkanoita
3 8 dl vettä
4 1 kasvisliemikuuutio tai 1,5 rkl kasvisfondia
5 100 g kylmäsavuporosulatejuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 51 g
Proteiinia 5 g 21 g
Rasvaa 4 g 15 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 453 1811
Energiaa kcal 108 433

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja paloittele palsternakka ja porkkanat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset sekä kasvisliemikuutio tai -fondi. Keitä kasvikset kypsäksi ja soseuta. Lisää sulatejuusto ja anna sen sulaa keiton joukkoon samalla sekoittaen. Tarjoile leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5