Paholaisen kastike

18.6.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paholaisen kastike

Chilinen kastike tulisten makujen ystäville! Paholaisen kastike maistuu kylmänä esimerkiksi nyhtöbroilerin ja tortillojen kanssa. Voit valmistaa paholaisen kastiketta myös lahjaksi – tulinen kastike sopii vaikkapa grillibileisiin ja Halloweenin juhliin!

Ainekset

1 1 punasipuli
2 2 chiliä
3 4 - 5 valkosipulinkynsi
4 2 rkl öljyä
5 1 prk (400 g) säilyketomaatteja
6 2 rkl punaviinietikkaa
7 2 rkl soijakastiketta
8 0,5 dl fariinisokeria
9 0,5 tl suolaa
10 0,5 tl mustapippuria
11 1 tl oreganoa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 70 g
Proteiinia 5 g
Rasvaa 28 g
Kuitua 6 g
Energiaa kJ 2356
Energiaa kcal 563

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: valkosipulinkynsi

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Silppua chili ja sipulit. Kuumenna seosta hetki öljyssä kattilassa. Lisää tomaatit liemineen ja painele niitä rikki kauhalla kattilan reunoja vasten. Lisää loput aineet. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia. Sekoittele välillä. Pyöräytä kastike sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoa kylmänä esim. nyhtöbroilerin ja tortillojen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: chili tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5