Paahdetut yrtti-valkosipulit

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdetut yrtti-valkosipulit

Ainekset

6 annosta
1 6 kokonaista valkosipulia
2 1 rkl voita
3 1 rkl sitruunanmehua
4 vettä
Yrttitahna
1 2 dl hiennonnettuja yrttejä, esim. rakunaa, persiljaa ja timamia
2 2 rkl voita
3 0,5 dl öljyä
4 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 0 g
Proteiinia 0 g 1 g
Rasvaa 13 g 79 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 492 2952
Energiaa kcal 118 705

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta valkosipulit kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että ne juuri peittyvät. Lisää veteen nokare rasvaa ja sitruunanmehua. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

Valuta sipulit ja nosta uunivuokaan. Poista veitsellä sipuleista uloimmat kuoret.

Sekoita yrttitahnan aineet keskenään sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Sivele tahnaa valkosipulien pintaan ja kypsennä 225 asteessa uunissa 10-15 minuuttia. Valele muutaman kerran kypsennyksen aikana vuokaan valuneella nesteellä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: valkosipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5