Paahdettu valkosipulikastike

21.9.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdettu valkosipulikastike

Erilaiset kastikkeet sopivat levitteiksi, dipeiksi sekä mehevöittämään ruokaa. Kokeile valkosipulikastiketta ateriakastikkeena tai dippaa siihen vihanneksia.

Ainekset

6 annosta
1 1 kokonainen valkosipuli
2 2 rkl oliiviöljyä
3 2 dl turkkilaista jogurttia
4 1 tl dijonsinappia
5 ripaus sokeria
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 18 g
Proteiinia 2 g 10 g
Rasvaa 7 g 44 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 351 2104
Energiaa kcal 84 503

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise kokonainen valkosipuli ja nosta folioarkille. Valuta päälle oliiviöljyä. Kääri tiiviisti folioon ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Purista kypsät valkosipulinkynnet kuorista kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, sinappi ja mausteet.

 

Vinkki: Kastike sopii dippivihanneksille ja aterian kastikkeeksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5