Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenahillo

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Litraa
Fork and knife
1 Litraa
Perinteinen omenahillo on helppo tehdä. Kiehauta omenat, makeuta hillosokerilla ja keitä hilloksi. Soseuta hillo lopuksi samettisen sileäksi. Sileä omenahillo on täydellinen lettuhillo, ja se sopii myös leivontaan ja ruoanlaittoon.

Ainekset

1 kg
omenia
1 dl
vettä
3 dl
hillosokeria
1 kpl
kanelitanko
1/2 kpl
sitruuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele omenat, poista siemenkodat. Kiehauta omenat vedessä.

1 kg
omenia
1 dl
vettä
2

Lisää hillosokeri ja kanelitanko. Purista puolikkaan sitruunan mehu seokseen. Keitä hilloa 15–20 minuuttia välillä sekoitellen. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella.

3 dl
hillosokeria
1 kpl
kanelitanko
1/2 kpl
sitruuna
3

Kaada hillo pestyihin, kuumiin tölkkeihin ja sulje heti. Säilytä viileässä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 11.7.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1368

5722

1,0 g

322,0 g

322,0 g

16,0 g

1,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli