Omenachutney

26.9.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenachutney

Omenachutney on upea lisuke esimerkiksi paistetun naudan, possun tai broilerin seurana.

Ainekset

1 1 kg omenoita
2 1 sipuli
3 1 rkl tuoretta inkivääriä
4 2 valkosipulinkynttä
5 0,5 punainen chilipalko
6 mustapippuria
7 0,5 dl vettä
8 1 rkl tummaa muscovadosokeria tai muuta sokeria
9 1 kanelitanko tai ripaus kanelia
10 1 - 2 rkl omenaviinietikkaa
11 0,5 kg hillosokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 581 g
Proteiinia 2 g
Rasvaa 1 g
Kuitua 16 g
Energiaa kJ 9999
Energiaa kcal 2390

Reseptitiedot

Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omena pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilipaprikasta siemenet ja hienonna paprika.

Laita edellä mainitut ainekset kattilaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria. Lisää vesi, siirappi, kanelitanko ja viinietikka. Kuumenna kunnes muodostuu vesihöyryä.

Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Poista kanelitanko. Laita hillo kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä kylmässä.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: omena
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5