Myskikurpitsa-linssikeitto

26.9.2017
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Myskikurpitsa-linssikeitto

Kookoksen ja inkiväärin maustama auringonkeltainen kurpitsasosekeitto suurustetaan linsseillä.

Ainekset

4 annosta
1 0,5 myskikurpitsaa (n. 500 g)
2 1 prk (290 g) kypsiä punaisia linssejä
3 2 rkl öljyä
4 2 rkl inkivääritahnaa
5 1 tl kurkumaa
6 5 dl kasvislientä (gluteenitonta)
7 1 prk (500 ml) kookosmaitoa
8 1 ruukku korianteria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 58 g
Proteiinia 8 g 33 g
Rasvaa 34 g 138 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 669 6676
Energiaa kcal 399 1595

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: inkivääritahnaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Edullinen, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Valuta linssit.

Kuumenna öljy kattilassa. Paista kurpitsakuutioita 2–3 minuuttia. Lisää inkivääri ja kurkuma. Paista minuutti. Sekoita linssit, liemi ja kookos joukkoon. Jos haluat, säästä 4 rkl kookosmaitoa keittoannosten koristeeksi. Keitä 10 minuuttia.

Soseuta ja kiehauta. Viimeistele keitto hienonnetulla korianterilla ja kookosmaitokiehkuralla.

Vältä hävikki Koverra kurpitsasta siemenet ja irrota rihmat. Huuhtele siemenet siivilässä ja kuivaa pyyhkeellä. Lisää tilkka öljyä ja ripaus chiliä, paprikaa tai currya. Paahda 180-asteissa uunissa noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5