Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Myskikurpitsa-linssikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kookoksen ja inkiväärin maustama auringonkeltainen kurpitsasosekeitto suurustetaan linsseillä.

Ainekset

1/2 kpl
Myskikurpitsaa (n. 500 g)
1 kpl
(290 g) kypsiä punaisia linssejä
2 rkl
Öljyä
2 rkl
Inkivääritahnaa
1 tl
Kurkumaa
5 dl
Kasvislientä (gluteenitonta)
1 kpl
(500 ml) kookosmaitoa
1 kpl
Ruukku korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Valuta linssit.

1/2 kpl
Myskikurpitsaa (n. 500 g)
1 kpl
(290 g) kypsiä punaisia linssejä
2

Kuumenna öljy kattilassa. Paista kurpitsakuutioita 2–3 minuuttia. Lisää inkivääri ja kurkuma. Paista minuutti. Sekoita linssit, liemi ja kookos joukkoon. Jos haluat, säästä 4 rkl kookosmaitoa keittoannosten koristeeksi. Keitä 10 minuuttia.

2 rkl
Öljyä
2 rkl
Inkivääritahnaa
1 tl
Kurkumaa
5 dl
Kasvislientä (gluteenitonta)
1 kpl
(500 ml) kookosmaitoa
3

Soseuta ja kiehauta. Viimeistele keitto hienonnetulla korianterilla ja kookosmaitokiehkuralla.

1 kpl
Ruukku korianteria
4

Vältä hävikki Koverra kurpitsasta siemenet ja irrota rihmat. Huuhtele siemenet siivilässä ja kuivaa pyyhkeellä. Lisää tilkka öljyä ja ripaus chiliä, paprikaa tai currya. Paahda 180-asteissa uunissa noin 15 minuuttia.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.9.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

201

843

13,3 g

5,5 g

12,5 g

2,5 g

3,5 g

6,5 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Inkivääritahnaa,

1 tl Kurkumaa,

Ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli