Mökkiläisen kalakeitto

27.12.2004
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mökkiläisen kalakeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 kg kokonaisia ahvenia tai muita pieniä onkikaloja tai
2 750 g kalafileitä, esim. ahven-, kuha- tai siikafileitä
3 0,5 l vettä
4 1 tl karkeaa merisuolaa
5 10 maustepippuria
6 1 laakerinlehti
7 6 - 7 perunaa (mieluiten "vanhaa perunaa")
8 2 sipulia tai 1 nippu kesäsipuleita varsineen
9 1 prk ruoanvalmistuskermaa tai vettä tai maitoa
10 tillisilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 70 g
Proteiinia 76 g 306 g
Rasvaa 11 g 43 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 2 008 8034
Energiaa kcal 480 1920

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Perkaa ensin kalat, jos ne ovat kokonaisia. Poista kidukset ja evät saksilla leikaten, suomusta pinta ja avaa vatsat keittiösaksilla. Poista sisälmykset sekä kidukset. Huuhdo kalat nopeasti kylmällä vedellä ja paloittele annospaloiksi.Mittaa kattilaan vesi ja mausteet. Kuumenna. Lisää kuoritut, lohkotut perunat ja keitä ne puolikypsiksi. Lisää kalapalat ja huuhdotut, lohkotut sipulit ja sipulinvarret. Keitä kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä.Lisää kerma ja tillisilppu. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Tarjoa lisänä hapanleipää tai näkkileipää ja voita..

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kala kalakeitto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5