Minttu-parsasalaatti

27.3.2017
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Minttu-parsasalaatti

Kevään raikkain salaatti saa näyttävyyttä, kun pyöräytät parsasuikaleista ja kurkkuviipaleista rullia sen päälle.

Ainekset

6 annosta
1 250 g vihreää parsaa
2 6 kananmunaa
3 0,5 limen mehu
4 1 rkl oliiviöljyä
5 ripaus suolaa
6 0,5 tl rouhittua mustapippuria
7 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
8 1 paketti (100 g) salaattisekoitusta
9 4 kevätsipulin vartta
10 1 pieni kurkku
11 0,5 ruukkua tuoretta minttua
Yrttiöljy
1 1 ruukullinen tuoreita yrttejä, esim. 1/2 ruukkua basilikaa ja 1/2 ruukkua persiljaa tms.
2 1,5 dl rypsiöljyä
3 1 valkosipulinkynsi
4 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 33 g
Proteiinia 11 g 64 g
Rasvaa 31 g 186 g
Kuitua 4 g 21 g
Energiaa kJ 1 430 8580
Energiaa kcal 342 2051

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

 

 

Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat.

Leikkaa parsoista puumaiset tyvet. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Purista limen mehu kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola, mustapippuri ja parsasuikaleet. Sekoita.

Sulata pakasteherneet. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Silppua kevätsipuli. Leikkaa kurkku viipaleiksi juustohöylällä. Irrota mintunlehdet varresta. Kokoa salaatti vadille. Nosta päälle kananmunat ja viimeistele yrttiöljyllä tai tarjoa öljy kastikkeena erikseen.

 

Yrttiöljy

Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5