Marrakechin broileri

21.8.2014
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marrakechin broileri

Ainekset

4 annosta
1 3 broilerin koipi-reisipalaa
2 öljyä
3 1 tl suolaa
4 4 pientä sipulia
5 1 - 2 chiliä
6 12 kivellistä oliivia
7 0,5 - 1 sitruunaa viipaleina
Liemi
1 2 rkl öljyä
2 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
3 0,5 tl kanelia
4 1 - 2 tl juustokuminaa
5 0,5 tl mustapippuria
6 1 rkl fariinisokeria
7 3 dl omenamehua
8 1 kana- tai kasvisliemikuutio
9 (pari hyppysellistä sahramia)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 52 g
Proteiinia 21 g 84 g
Rasvaa 33 g 131 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 795 7179
Energiaa kcal 429 1716

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: chiliä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Afrikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa koipi-reisipalat kolmeen osaan. Ruskista palat öljyssä. Siirrä palat pataan tai uunivuokaan ja mausta suolalla. Ruskista myös puolitetut sipulit kevyesti ja lisää pataan. Lisää puolitetut chilit, oliivit ja sitruunaviipaleet kanapalojen päälle.

Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulit, mausteet ja sokeri. Kuumenna. Kaada pannulle omenamehu, murenna sekaan kanaliemikuutio. Kiehauta liemi ja kaada pataan. Hauduta ruokaa 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Jos käytät sahramia lisää se ruokaan loppuvaiheessa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5