Marokkolainen kyssäkaali-lohisalaatti

26.9.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marokkolainen kyssäkaali-lohisalaatti

Puristelellen mehevöitetyt kasvikset saavat itämaisen säväyksen mintusta ja sitruunaisesta tahinikastikkeesta.

Ainekset

4 annosta
1 2 kyssäkaalia
2 0,25 (1/4) punakaalia
3 2 päärynää
4 1 punasipuli
5 1 ruukkua minttua
6 0,5 sitruunan mehu
7 1 tl hunajaa
8 1 tl suolaa
9 200 g savulohta
Sitruuna-tahinikastike
1 1 dl tahinia (seesamitahnaa)
2 1 dl vettä
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 sitruunan mehu
5 0,5 tl juustokuminaa
6 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 66 g
Proteiinia 11 g 43 g
Rasvaa 8 g 33 g
Kuitua 7 g 28 g
Energiaa kJ 797 3187
Energiaa kcal 190 762

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tahinia (seesamitahnaa)

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori kyssäkaali, suikaloi se ja punakaali. Paloittele päärynät. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna minttu. Yhdistä kasvikset kulhossa, lisää sitruunan mehu, hunaja ja suola. Puristele kasviksia käsin niin, että kaali hieman pehmenee ja kasvikset maustuvat.

Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja paloittele savukala päälle.

Yhdistä sitruuna-tahinikastikkeen ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhossa ja sekoita tasaiseksi.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5