Marinoidut parsat

23.4.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoidut parsat

Marinoidut parsat on keväinen klassikkoherkku. Varaa parsoille noin kaksi tuntia marinoitumisaikaa. Tarjoa esimerkiksi salaattien ja piiraiden kanssa kevään juhlapöydässä tai kala- tai liha-aterian lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
1 1 nippu parsaa
2 1 dl öljyä
3 0,5 dl balsamiviinietikkaa
4 2 rkl sitruunanmehua
5 0,8 tl suolaa
6 ripaus mustapippuria
7 1,5 rkl silputtua basilikaa
8 1,5 rkl silputtua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 10 g
Proteiinia 4 g 15 g
Rasvaa 23 g 93 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 977 3907
Energiaa kcal 234 934

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, noin 10 minuuttia.

Valuta parsat hyvin. Sekoita öljyyn etikka, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Kaada liemi parsojen päälle. Anna maustua noin 2 tuntia jääkaapissa.

Silppua päälle persiljaa ja basilikaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: basilika parsa sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5