Marinoidut oliivit

23.4.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoidut oliivit

Ainekset

4 annosta
1 1 prk (230 g) vihreitä kivettömiä oliiveja
2 1 prk (230 g) mustia kivettömiä oliiveja
3 yhden sitruunan suikaloitu kuori
4 1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
5 2 valkosipulinkynttä
6 1 tl kuivattua rosmariinia
7 1,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
8 2 rkl valkoviinietikkaa
9 1 rkl juoksevaa hunajaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 8 g
Proteiinia 2 g 6 g
Rasvaa 37 g 148 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 1 440 5759
Energiaa kcal 344 1376

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta oliivit siivilässä ja siirrä ne kulhoon odottamaan. Pese sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä ja ota sen kuoresta suikaleita joko kuorimaveitsellä tai sitruskuoriraudalla. Varo, että kuoren valkoista osaa ei pääse mukaan. Mittaa kattilaan kaikki ainekset oliiveja lukuun ottamatta. Kiehauta ja kaada kuuma liemi oliivien päälle. Sirrä peitettynä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai pariksi päiväksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: oliivi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5