Valkosipulimarinoidut herkkusienet
10 Annosta
|15 min

Nappaa talteen!
| 600 g | herkkusieniä |
| Marinadi: | |
|---|---|
| 1 dl | persiljaa tai basilikaa hienonnettuna |
| 1/2 dl | ruohosipulia |
| 1/4 dl | hunajaa |
| 1 1/2 dl | öljyä |
| 1/2 dl | balsamiviinietikkaa |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Puhdista ja halkaise herkkusienet. Hienonna yrtit ja leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Sekoita marinadi hunajasta, öljystä, balsamiviinietikasta, yrteistä, valkosipulista ja mausteista kannellisessa lasipurkissa tai kulhossa. Kaada marinadi herkkusienien joukkoon. Anna maustua muutama tunti.
Valkosipulimarinoidut herkkusienet
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | herkkusieniä |
Marinadi: | |
| 1 dl | persiljaa tai basilikaa hienonnettuna |
| 1/2 dl | ruohosipulia |
| 1/4 dl | hunajaa |
| 1 1/2 dl | öljyä |
| 1/2 dl | balsamiviinietikkaa |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Puhdista ja halkaise herkkusienet. Hienonna yrtit ja leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Sekoita marinadi hunajasta, öljystä, balsamiviinietikasta, yrteistä, valkosipulista ja mausteista kannellisessa lasipurkissa tai kulhossa. Kaada marinadi herkkusienien joukkoon. Anna maustua muutama tunti.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
19.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























