Mantelikiisseli ja hedelmäsalsa

18.1.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mantelikiisseli ja hedelmäsalsa

Keitä herkullinen mantelikiisseli! Kiisselin kanssa maistuvassa hedelmäsalsassa on kiiviä, ananaskirsikoita ja tummia viinirypäleitä.

Ainekset

4 annosta
1 3 dl maitoa
2 2 dl kermaa
3 1 dl sokeria
4 2,5 rkl maissitärkkelystä
5 1 pussi (80 g) mantelijauhetta
Hedelmäsalsa
1 1 kpl kiivi
2 100 g ananaskirsikoita
3 100 g tummia viinirypäleitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 158 g
Proteiinia 8 g 34 g
Rasvaa 30 g 119 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 929 7716
Energiaa kcal 461 1844

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat, Välipalat
Pääruoka-aine Kasvikset, Hedelmät, Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, kerma, sokeri, maissitärkkelys ja mantelijauhe. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti välillä sekoittaen. Siirrä kiisseli jäähtymään. Kuori ja pilko kiivi. Pese ananaskirsikat ja viinirypäleet ja puolita ne. Sekoita hedelmät. Jaa jäähtynyt kiisseli annosmaljoihin ja nosta päälle hedelmäsalsaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5