Lohipiirakka lehtitaikinasta

27.1.2006
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohipiirakka lehtitaikinasta

Ainekset

10 palaa
1 1 paketti (600 g) isoa lehtitaikinalevyä
Täyte:
1 1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
2 5 dl vettä
3 1 kalaliemikuutio
4 3 keitettyä munaa
5 100 g smetanaa
6 suolaa ja rouhittua valkopippuria
7 1 dl hienonnettua tilliä
8 300 g graavilohta ohuina viipaleina
Voiteluun:
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 314 g
Proteiinia 12 g 115 g
Rasvaa 34 g 342 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 1 994 19940
Energiaa kcal 477 4766

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista täyte. Keitä riisi kalaliemessä kypsäksi ja valuta huuhtomatta ylimääräinen neste pois. Kuori kovaksi keitetyt munat ja hienonna haarukalla. Sekoita riisin joukkoon hienonnetut munat, smetana ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä täysin.

Jaa taikinalevy niin, että toinen osa on kaksi kertaa suurempi kuin toinen. Nosta pienempi pala kaulimatta leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä sille jäähtynyt riisiseos ja levitä päälle lomittain graavilohiviipaleet. Ripottele päälle hienonnettua, tuoretta tilliä.

Kauli hieman isompaa taikinapalaa jauhotetulla pöydällä ja nosta se piirakan päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat koristeeksi ja taita levyn reunoja hieman pohjan alle. Koristele pinta ylimääräisillä taikinareunoilla tai leikkaa saksilla koristeita pinnalle. Voitele piirakan pinta munalla ja paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Peitä lopussa tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa. Tarjoile salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5