Lohikeitto

13.8.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohikeitto

Makean kirpeä lohikeitto saa uutta makua maustekurkusta ja hunajasta.

Ainekset

4 annosta
1 1 - 2 sipulia
2 2 rkl voita tai öljyä
3 2 maustekurkkua
4 1 kesäkurpitsa
5 2 - 3 valkosipulinkynttä
6 1 l vettä
7 4 kasvisliemikuutiota
8 2,5 dl ruokakermaa
9 1 rkl hunajaa
10 400 g kirjolohifileetä
11 mustapippurirouhetta
12 nippu tuoretta tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 49 g
Proteiinia 21 g 83 g
Rasvaa 29 g 116 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 666 6664
Energiaa kcal 398 1593

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hienonna sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Kuullota sipulisilppu tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkku, kerma ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia. Tarkista, että maku on makean kirpeä. Leikkaa lohi 2 cm:n viipaleiksi ja irrota nahka. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Lisää joukkoon lohi ja kesäkurpitsa. Älä keitä, vaan anna kypsyä jälkilämmöllä. Höystä tillisilpulla.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5