Lohikeitto maitoliemellä

25.12.2005
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lohikeitto maitoliemellä

Ainekset

4 annosta
1 6 perunaa
2 2 porkkanaa
3 1 - 2 sipulia
4 1,5 tl suolaa
5 8 dl vettä
6 10 maustepippuria
7 1 laakerinlehti
8 400 g lohifileetä
9 2 dl maitoa tai kermaa
10 0,5 - 1 dl tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 75 g
Proteiinia 22 g 89 g
Rasvaa 14 g 58 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 246 4982
Energiaa kcal 298 1191

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Kasvisten paloitteleminen

1. Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä kasvikset maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa vedessä lähes kypsiksi.

Nahan ja ruotojen poistaminen lohifileestä

2. Poista lohifileestä nahka ja ruodot.

Lohen kuutioiminen

3. Leikkaa lohi reiluiksi kuutioiksi.

Lohikeiton keittäminen

4. Lisää maito tai kerma, suola ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5 minuuttia. Lisää tilli ja tarjoile keitto ruisleivän kanssa. Paahda leipäviipaleet halutessasi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kalakeitto lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5