Lihakeitto

13.12.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lihakeitto

Ainekset

6 annosta
1 1 kg naudan rintaa tai etuselkää
2 2 l vettä
3 6 - 8 valko- tai maustepippuria
4 1 rkl suolaa
5 2 porkkanaa
6 100 g selleriä
7 8 - 10 perunaa (n. 1 l lohkoja)
8 1 pieni purjo
9 hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 89 g
Proteiinia 36 g 218 g
Rasvaa 10 g 62 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 1 257 7540
Energiaa kcal 300 1802

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane liha hiukan lämmenneeseen veteen. Lisää mausteet ja keitä lihaa hiljaa poreillen kannen alla noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha on aivan kypsää. Nosta liha kattilasta.

Puhdista ja paloittele kasvikset. Kuumenna lihaliemi ja lisää kasvikset purjoa lukuun ottamatta.

Paloittele liha ja lisää lihapalat kattilaan. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää renkaiksi leikattu purjo, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja sirottele keittoon persilja.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lihakeitto naudanliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5