Libanonilainen linssikeitto

25.9.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Libanonilainen linssikeitto

Maistuva libanonilainen linssikeitto maistuu alkukeittona ja kevyenä ateriana. Tarjoile keiton kanssa ranskankermaa ja hienonnettua vihreää paprikaa.

Ainekset

2 annosta
1 1 sipuli
2 1 valkosipulinkynsi
3 1 rkl öljyä
4 1 rkl jauhettua juustokuminaa
5 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
6 1 jauhoinen peruna
7 1 dl punaisia linssejä
8 7 dl kasvislientä
9 ripaus cayennenpippuria
10 ripaus suolaa
11 ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 ranskankermaa
2 hienonnettua vihrää paprikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 54 g
Proteiinia 12 g 25 g
Rasvaa 24 g 48 g
Kuitua 4 g 9 g
Energiaa kJ 1 578 3157
Energiaa kcal 378 755

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota paistokasarissa öljyssä juustokuminan ja raastetun inkiväärin kanssa. Kuutioi kuorittu peruna. Lisää kasariin peruna ja huuhdellut linssit. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Anna ainesten kiehua noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Soseuta keitto ja lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoile keiton kanssa ranskankermaa ja hienonnettua vihreää paprikaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: linssit
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5