Lämmin perunasalaatti

26.5.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lämmin perunasalaatti

Tarjoa perunasalaatti vaihteeksi lämpimänä! Salaatin maustaa sinappinen mausteöljy.

Ainekset

6 annosta
1 1 kg uusia perunoita
2 2 tl suolaa
3 3 - 5 kesäsipulia ja pari vartta
4 200 g vihreitä papuja (pakaste)
5 2 rkl oliiviöljyä
6 1 prk (340/190 g) minikurkkuja
7 ripaus suolaa
Sinappinen mausteöljy
1 0,5 ruukku persiljaa
2 1 rkl hunajaa
3 1 rkl omenaviinietikkaa
4 2 tl dijoninsinappia
5 1 tl suolaa
6 1,5 dl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 196 g
Proteiinia 4 g 26 g
Rasvaa 28 g 166 g
Kuitua 4 g 23 g
Energiaa kJ 1 671 10027
Energiaa kcal 399 2396

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja harjaa perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja jäähdytä perunat. Puolita tai lohko ne. Lohko sipulit ja silppua varret. Sulata pavut.

Tee mausteöljy. Silppua persilja varsineen. Sekoita hunaja, etikka, sinappi ja suola kulhossa. Lisää öljy ja persiljasilppu. Sekoita hyvin.

Ruskista perunoita öljyssä muurikassa tai pannulla. Lisää sipulit ja jatka paistamista, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät. Lisää pavut ja paista vielä hetki. Lisää sipulinvarret, kurkut ja puolet mausteöljystä. Sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa loppu mausteöljy erikseen.

Vinkki: Tarjoa lämmintä perunasalaattia grilliruokien, kuten letitetyn possunfileen kanssa

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5