Lakritsi-mokkapalakakku

21.5.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Lakritsi-mokkapalakakku

Ainekset

14 annosta
1 1 pussi (170 g) lakritsitoffeeta, esim. Hopea toffee
2 200 g margariinia
3 4 kananmunaa
4 2 dl sokeria
5 2 tl vaniljasokeria
6 4 dl vehnäjauhoja
7 1 dl kaakaojauhetta
8 2 tl leivinjauhetta
9 1 dl maitoa
Kuorrutus
1 1,5 dl kuohukermaa
2 3 dl tomusokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 49 g 681 g
Proteiinia 5 g 71 g
Rasvaa 16 g 229 g
Kuitua 2 g 21 g
Energiaa kJ 1 520 21273
Energiaa kcal 363 5084

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista karamelleista kääreet. Sulata margariini kattilassa. Pilko joukkoon 10 toffeepalaa. Sekoita kunnes toffee on sulanut.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vuorotellen lakritsi-rasvaseoksen ja maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta kakku jäähtymään.

Kaada kerma ja loput toffeet kattilaan. Keitä sekoittaen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Anna jäähtyä. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutetta jääkaapissa välillä sekoittaen kunnes se on sakeaa. Levitä kuorrutus  jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna vetäytyä hyvin ja leikkaa paloiksi.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5