Kuutamokiisseli

10.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuutamokiisseli

Ainekset

1 8 dl täysmaitoa
2 1 kpl vaniljatanko
3 1 dl sokeria
Suurustamiseen:
1 2 dl maitoa
2 4 rkl perunajauhoja
3 1 - 2 tl vaniljasokeria
4 1 rkl sokeria pinnalle
Lisäksi:
1 2 dl vadelmahilloa
2 1 pussi (200 g) pakastevadelmia

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 211 g
Proteiinia 34 g
Rasvaa 34 g
Kuitua 15 g
Energiaa kJ 5555
Energiaa kcal 1328

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja laita paksupohjaiseen kattilaan. Lisää maito ja kuumenna se kiehuvaksi.Sekoita maidon kuumentuessa suurus eli kylmään maitotilkkaan perunajauhot. Nosta kattila levyltä. Sekoita kuumaan maitoon ensin sokeri, sitten pohjaa myöten sekoittaen ja hitaasti nauhana kaataen suurus. Sekoita kunnes maito alkaa saeta.Nosta kattila kuumalle levylle ja kiehauta kerran sekoittamatta. Kiisseli on valmista, kun siitä pulpahtaa pinnalle pari kuplaa.Nosta kattila levyltä ja sekoita kiisseliin vaniljasokeri ja lisää sokeria, jos haluat. Ripottele sitten sen pintaan vielä hiukan sokeria kuortumisen estämiseksi.Jäähdytä kiisseli haaleaksi. Poista vaniljatanko ja kaada kiisseli kulhoon. Peitä kulho kelmulla tarjoamiseen asti.Sekoita vadelmahillo ja puolisulat marjat. Tarjoa kiisselin lisänä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kiisseli vadelma
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5