Kuohkea parsakeitto ja sitruunaranskankerma

13.3.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuohkea parsakeitto ja sitruunaranskankerma

Takuuherkullisen parsakeiton jujuna on uunissa paahdetut parsat.

Ainekset

4 annosta
1 1 nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 5 dl vettä
5 1 kasvisliemikuutio (gluteeniton)
6 2 dl ruokakermaa
7 1 dl silputtua persiljaa
8 1 tl kuivattua rakuunaa
Sitruunaranskankerma
1 2 sitruunaa
2 1 prk (150-200g) ranskankermaa
3 0,5 tl suolaa
4 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 31 g
Proteiinia 7 g 27 g
Rasvaa 24 g 96 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 1 170 4680
Energiaa kcal 280 1118

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Säädä uuni 220 asteeseen.
  2. Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat pellille ja pirskottele niille noin ½ rkl öljyä.
  3. Puolita sitruunaranskankermaan tulevat sitruunat ja laita pellille parsojen viereen. Paahda uunissa 10 minuuttia.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna ½ rkl öljyä puhtaassa kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää paahdetut parsat, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.
  5. Lisää kerma, persilja ja rakuuna. Soseuta. Laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
  6. Purista paahdetusta sitruunoista mehu ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi sitruunakermaa annoksiin.

Video

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5