Kuohkea palsternakkakeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
400 gpalsternakkaa
2 rklöljyä
2 kpljauhoista perunaa
8 dlvettä
2 dlkuohukermaa
suolaa
rouhittua valkopippuria

Pinnalle

vaahdotettua rasvatonta maitoa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja paloittele palsternakat tasakokoisiksi paloiksi. Kuullota kasviksia öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti. Kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kattilaan veden ja kerman kanssa ja keitä hiljalleen, kunnes juurekset ovat täysin kypsiä.Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto tasaiseksi. Notkista tarvittaessa vedellä. Tarkista maku. Lämmitä hieman rasvatonta maitoa kattilassa samalla hyvin vatkaten. Annostele lämmin keitto tarjoiluastioihin ja nostele päälle maitovaahtoa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä