Kuohkea palsternakkakeitto

22.11.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kuohkea palsternakkakeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 1 valkosipulinkynsi
3 400 g palsternakkaa
4 2 rkl öljyä
5 2 jauhoista perunaa
6 8 dl vettä
7 2 dl kuohukermaa
8 ripaus suolaa
9 ripaus rouhittua valkopippuria
Pinnalle
1 vaahdotettua rasvatonta maitoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 77 g
Proteiinia 2 g 10 g
Rasvaa 25 g 99 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 1 295 5179
Energiaa kcal 310 1238

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja paloittele palsternakat tasakokoisiksi paloiksi. Kuullota kasviksia öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti. Kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kattilaan veden ja kerman kanssa ja keitä hiljalleen, kunnes juurekset ovat täysin kypsiä.Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto tasaiseksi. Notkista tarvittaessa vedellä. Tarkista maku. Lämmitä hieman rasvatonta maitoa kattilassa samalla hyvin vatkaten. Annostele lämmin keitto tarjoiluastioihin ja nostele päälle maitovaahtoa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: palsternakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5