Kuohkea palsternakkakeitto

Nappaa talteen!
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 400 g | palsternakkaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 kpl | jauhoista perunaa |
| 8 dl | vettä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| suolaa | |
| rouhittua valkopippuria | |
| Pinnalle | |
|---|---|
| vaahdotettua rasvatonta maitoa | |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja paloittele palsternakat tasakokoisiksi paloiksi. Kuullota kasviksia öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti. Kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kattilaan veden ja kerman kanssa ja keitä hiljalleen, kunnes juurekset ovat täysin kypsiä.Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto tasaiseksi. Notkista tarvittaessa vedellä. Tarkista maku. Lämmitä hieman rasvatonta maitoa kattilassa samalla hyvin vatkaten. Annostele lämmin keitto tarjoiluastioihin ja nostele päälle maitovaahtoa.
Kuohkea palsternakkakeitto
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 400 g | palsternakkaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 kpl | jauhoista perunaa |
| 8 dl | vettä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| suolaa | |
| rouhittua valkopippuria | |
Pinnalle | |
| vaahdotettua rasvatonta maitoa | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja paloittele palsternakat tasakokoisiksi paloiksi. Kuullota kasviksia öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti. Kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kattilaan veden ja kerman kanssa ja keitä hiljalleen, kunnes juurekset ovat täysin kypsiä.Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto tasaiseksi. Notkista tarvittaessa vedellä. Tarkista maku. Lämmitä hieman rasvatonta maitoa kattilassa samalla hyvin vatkaten. Annostele lämmin keitto tarjoiluastioihin ja nostele päälle maitovaahtoa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























