Kukkakaali-kvinoasalaatti

28.6.2016
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kukkakaali-kvinoasalaatti

Hiilihydraatti- ja proteiinipitoinen kvinoa tekee kukkakaalisalaatista ruokaisan. Anna kvinoan kiehua hiljalleen sekoittelematta kypsäksi, jotta se pysyy ilmavana.

Ainekset

4 annosta
1 2 dl kvinoaa
2 0,75 dl auringonkukansiemeniä
3 1 pieni kukkakaali
4 4 - 6 aurinkokuivattua tomaattia
5 3 rkl silputtua minttua tai basilikaa
Kastike
1 2 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
2 2 tl hunajaa
3 2 rkl sitruunamehua
4 1 tl suolaa
5 0,5 tl mustapippuria
6 1 murskattu valkosipulinkynsi, halutessasi
7 1 dl viipaloituja retiisejä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 114 g
Proteiinia 13 g 51 g
Rasvaa 18 g 70 g
Kuitua 7 g 29 g
Energiaa kJ 1 355 5420
Energiaa kcal 324 1295

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä. Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivalla paistinpannulla. Paloittele kukkakaali. Silppua tomaatit ja basilika tai minttu.

Sekoita ainekset keskenään. Sekoita kastike ja lisää salaattiainesten joukkoon. Anna maustua jonkin aikaa ennen tarjoamista. Lisää retiisiviipaleet päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5