Koskenlaskijan ahvensoppa

6.7.2018
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Koskenlaskijan ahvensoppa

Ahvenfileistä tehty, sulatejuustolla viimeistelty kalakeitto on lempeä koko perheen suosikkisoppa.

Ainekset

4 annosta
1 300 g ahvenfileitä (pakaste)
2 1 fenkoli
3 1 sipuli
4 6 - 8 perunaa
5 2 porkkanaa
6 1 l vettä
7 2 kalaliemikuutiota
8 5 maustepippuria
9 150 g sulatejuustoa
10 ripaus suolaa, tarvittaessa
11 1 ruukku tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 114 g
Proteiinia 23 g 93 g
Rasvaa 12 g 46 g
Kuitua 6 g 23 g
Energiaa kJ 1 321 5283
Energiaa kcal 316 1263

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Ota jäiset ahvenfileet huoneenlämpöön sulamaan. Halkaise fenkoli, poista kanta. Silppua fenkoli ja kuorittu sipuli. Kuori perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja kuutioi porkkanat.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, pippurit ja kasvikset. Keitä 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
  • Lisää sulatejuusto paloina tai nokareina keittoon. Kuumenna hiljalleen, kunnes juusto on sulanut.
  • Puolita kohmeiset ahvenfileet ja lisää ne keittoon. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Katkaise lämpö ja anna keiton hautua kannen alla 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Silppua tilli ja ripottele se keiton pinnalle.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5