Kolme helppoa makusuolaa

20.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kolme helppoa makusuolaa

Sekoita helpot makusuolat, pakkaa purkkiin ja anna lahjaksi herkkusuulle. Kokeile monikäyttöistä basilikasuolaa, raikasta sitruuna-inkiväärisuolaa tai veikeää pekonisuolaa.

Ainekset

Basilikasuola
1 2 ruukkua tuoretta basilikaa
2 2,5 dl karkeaa merisuolaa
Pekonisuola
1 170 g pekonia
2 1 tl mustapippuria
3 1 tl savupaprikajauhetta
4 1 tl chilijauhetta
5 2,5 dl karkeaa merisuolaa
Sitruuna-inkiväärisuola
1 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 1 rkl raastettua sitruunankuorta
3 2,5 dl karkeaa mersuolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 3 g
Proteiinia 22 g
Rasvaa 63 g
Kuitua 2 g
Energiaa kJ 2761
Energiaa kcal 660

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Basilikasuola

Irrota basilikasta lehdet, hienonna varsia veitsellä. Sekoita suolan kanssa tasaiseksi monitoimikoneessa.

Levitä suolaseos leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa kuivuneen basilikasuolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin. Mausta basilikasuolalla pastat, keitot, salaatit ja kasvisruoat.

Lado pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita pelti kylmään uuniin ja käännä lämpö 225 asteeseen. Paahda 15 minuuttia tai kunnes pekonit ovat paahtuneet rapeiksi.

Siirrä talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Valuta. Taputtele rasvaa pois.

 

Pekonisuola

Sekoita pekonit, mausteet ja suola tasaiseksi monitoimikoneessa. Levitä suolaseos leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa valmiin suolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin.

Mausta pekonisuolaripauksella liharuoat, paistetut kananmunat sekä popcornit ja pähkinät.

 

Sitruuna-inkiväärisuola

Raasta inkivääri ja kuivata talouspaperin päällä 15 minuuttia. Pese ja kuivaa sitruunat, raasta kuori ja kuivata talouspaperin päällä 10 minuuttia. Sekoita raasteet ja suola monitoimikoneessa.

Levitä suola leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa valmiin suolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin.

Viimeistele sitruuna-inkiväärisuolalla kalaruoat, kasvikset sekä intialaiset ja meksikolaiset ruoat.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5