Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolme helppoa makusuolaa

Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Sekoita helpot makusuolat, pakkaa purkkiin ja anna lahjaksi herkkusuulle. Kokeile monikäyttöistä basilikasuolaa, raikasta sitruuna-inkiväärisuolaa tai veikeää pekonisuolaa.

Ainekset

Basilikasuola

2 kpl
Ruukkua tuoretta basilikaa
2 1/2 dl
Karkeaa merisuolaa

Pekonisuola

170 g
Pekonia
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Savupaprikajauhetta
1 tl
Chilijauhetta
2 1/2 dl
Karkeaa merisuolaa

Sitruuna-inkiväärisuola

1 rkl
Tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl
Raastettua sitruunankuorta
2 1/2 dl
Karkeaa mersuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Basilikasuola

Irrota basilikasta lehdet, hienonna varsia veitsellä. Sekoita suolan kanssa tasaiseksi monitoimikoneessa.

2 kpl
Ruukkua tuoretta basilikaa
2 1/2 dl
Karkeaa merisuolaa
2

Levitä suolaseos leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa kuivuneen basilikasuolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin. Mausta basilikasuolalla pastat, keitot, salaatit ja kasvisruoat.

3

Lado pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita pelti kylmään uuniin ja käännä lämpö 225 asteeseen. Paahda 15 minuuttia tai kunnes pekonit ovat paahtuneet rapeiksi.

4

Siirrä talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Valuta. Taputtele rasvaa pois.

5

Pekonisuola

Sekoita pekonit, mausteet ja suola tasaiseksi monitoimikoneessa. Levitä suolaseos leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa valmiin suolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin.

170 g
Pekonia
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Savupaprikajauhetta
1 tl
Chilijauhetta
2 1/2 dl
Karkeaa merisuolaa
6

Mausta pekonisuolaripauksella liharuoat, paistetut kananmunat sekä popcornit ja pähkinät.

7

Sitruuna-inkiväärisuola

Raasta inkivääri ja kuivata talouspaperin päällä 15 minuuttia. Pese ja kuivaa sitruunat, raasta kuori ja kuivata talouspaperin päällä 10 minuuttia. Sekoita raasteet ja suola monitoimikoneessa.

1 rkl
Tuoretta inkivääriä raastettuna
2 1/2 dl
Karkeaa mersuolaa
1 rkl
Raastettua sitruunankuorta
8

Levitä suola leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa valmiin suolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin.

9

Viimeistele sitruuna-inkiväärisuolalla kalaruoat, kasvikset sekä intialaiset ja meksikolaiset ruoat.

Miltä maistui?
Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.11.2017
|
Muokattu: 2.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.